ŚLEDZIE W OLEJU Z WARZYWAMI

4.49 (183 ocen)

  • Łatwy

Cała moja rodzina uwielbia śledzie. Przygotowane w oleju z warzywami smakują wyśmienicie.

  • Łatwy

Składniki:


  • - płaty śledziowe: 1 kilogram
    - cebula: 3 sztuki
    - papryka czerwona: 1 sztuka
    - ogórki kiszone: 4 sztuki
    - ocet: 5 łyżek
    - olej: 0.5 szklanki
Wystaw ocenę:

4.49 (183 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie w oleju z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie opłukać, wymoczyć, pokroić w paski i skropić octem. Odstawić na pół godziny.
  • 2. Cebulę, paprykę i ogórki pokroić w kostkę. Układać w słoiku warstwę śledzi, przysypać cebulą, papryką i ogórkiem, następnie zalać olejem. Podawać po kilku godzinach od przygotowania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować