Śledzie w oleju z pieczarkami

4.51 (146 ocen)

  • 60 min

Uwielbiam takie śledzie

  • 60 min

Składniki:

  • 0,5 kg płatów śledziowych
    2 cebule
    1 słoik mały pieczarek marynowanych
    olej
    ziele angielskie
    liść laurowy
    pieprz w ziarnach
Wystaw ocenę:

4.51 (146 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie w oleju z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płaty śledziowe wymoczyć w wodzie. Gdy już nie będą słone, odlać, odcedzić na sitku.
  • 2. Pokroić płaty na kawałki. Cebulę obrać pokroić w kostkę, pieczarki w półplasterki, dodać przyprawy.
  • 3. Olej wymieszać z odrobiną zalewy octowej z pieczarek, dodać do śledzi, wymieszać, przełożyć do salaterki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować