Śledzie w oleju z czosnkiem i majerankiem

  • wyświetlono: 4244 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Nie tylko od święta, ale również w dni powszednie :)

Beata07

Składniki

1 kg matiasów
2 główki czosnku
4 łyżki majeranku
1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzu
olej

Sposób przygotowania przepisu:

Śledzie w oleju z czosnkiem i majerankiem

  • 1. Śledzie moczę w wodzie z octem (na 1,5 litra wody - 1/4 szklanki octu) przez kilka godzin, wyjmuję, osuszam i kroję w dzwonka, układam w słoiku i zalewam olejem. Czosnek obieram i rozcieram, dodaję do filetów razem z majerankiem i pieprzem. Zakręcam słoik i wstrząsam energicznie by się wymieszały z przyprawami. Odstawiam w chłodne miejsce na minimum 24 godziny. Po tym czasie śledzie są gotowe do spożycia

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchnia

Komentarze

Podobne przepisy

Śledzie w oleju z majerankiem

Dodane przez: StaryZeszyt

Śledzie w oleju z majerankiem

Śledzie z cebulką to klasyka. Ja...

śledzie

Dodane przez: polcia

Śledzie w oleju z cebulką

Najlepiej zrobić je dzień lub dwa...

Śledzie w oleju z warzywami

Dodane przez: bogunia1503

ŚLEDZIE W OLEJU Z WARZYWAMI

Cała moja rodzina uwielbia śledzie....

Śledzie w oleju z grzybkami

Dodane przez: Izabela77

Śledzie w oleju z grzybkami

Na święta nie może zabraknąć śledzia,...

Cukinia panierowana

Dodane przez: teresa-kr

Panierowane krążki cukinii z czosnkiem i...

Szybki i tani posiłek, polecam!

image-18s8n0p

Dodane przez: MojeŻyciePoTrzydziestce

śledzie w oleju z cebulą

Jedna z tych potraw, której nie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE