Śledzie w oleju z czosnkiem i majerankiem

4.5 (182 ocen)

Nie tylko od święta, ale również w dni powszednie :)

Składniki:

  • 1 kg matiasów
    2 główki czosnku
    4 łyżki majeranku
    1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzu
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie w oleju z czosnkiem i majerankiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie moczę w wodzie z octem (na 1,5 litra wody - 1/4 szklanki octu) przez kilka godzin, wyjmuję, osuszam i kroję w dzwonka, układam w słoiku i zalewam olejem. Czosnek obieram i rozcieram, dodaję do filetów razem z majerankiem i pieprzem. Zakręcam słoik i wstrząsam energicznie by się wymieszały z przyprawami. Odstawiam w chłodne miejsce na minimum 24 godziny. Po tym czasie śledzie są gotowe do spożycia
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować