śledzie w oleju z cebulą

4.5 (187 ocen)

  • 8 godz. 20 min

Jedna z tych potraw, której nie może zabraknąć na stole. U was też?

  • 8 godz. 20 min

Składniki:

  • Składniki na 2 l. słoik

    800 gram śledzi al a matias
    4 duże cebule
    1 szkl. oleju
    pieprz ziarnisty,sól
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie w oleju z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie moczymy w wodzie z niewielką ilością octu min 4 godz

    Następnie kroimy w paseczki.
    Cebulę w piórka lekko solimy i ugniatamy dłonią by lekko ją zmiękczyć. Dodajemy pieprz.

    W słoiku układamy warstwę śledzi, następnie cebulę powtarzamy tą czynność do wyczerpania składników następnie zalewamy olejem. Zakręcamy słoik. Śmiało postoi około 1 tyg. w lodówce
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować