Śledzie w oleju

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Na świątecznym stole nie może zabraknąć śledzi,a te które zrobiłam są w oleju i jednocześnie najprostsze z możliwych do przygotowania.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 solonych płatów śledziowych
    3 cebule
    świeżo mielony pieprz
    pieprz kolorowy w ziarnkach (ok 1/2 łyżeczki)
    250 ml dobrej jakości oleju najlepiej tłoczonego na zimno
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Śledzie w oleju - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety śledziowe zalać wodą i odstawić na 2-3 godziny.
    Osączyć,pokroić w dzwonki i oprószyć świeżo mielonym pieprzem.
    Cebulę pokroić w kosteczkę i przelać wrzątkiem.
  • 2. W słoju układać na przemian śledzie i cebulę. Dodać ziarnka pieprzu,zalać olejem,słój zakręcić i odstawić do lodówki przynajmniej na jedną dobę by smaki się przegryzły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować