ŚLEDZIE W OCCIE IMBIROWYM

0 (0 ocen)

śledzie w occie każdy zna i to doskonale ale z imbirem są wyjątkowe trzeba spróbować by ocenić .

Składniki:

  • SKŁADNIKI;
    4 filety śledzia
    Zalewa octowa;
    5 szklanek wody
    1 szklanka octu
    5 łyżek cukru
    1 łyżka soli
    3 cebule
    5 cm obranego imbiru
    5 ziarenek ziela angielskiego
    5 liści laurowych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie w occie imbirowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE ;
    Śledzie namaczamy w bardzo zimnej wodzie najlepiej na całą noc . Gotujemy zalewę octową z wody , octu cukru i soli oraz ziela i liście z pokrojonym w cienkie plasterki imbirem oraz pokrojoną w piórka cebulą wszystko ląduje w garnku i doprowadzamy do wrzenia i gotujemy około 5 minut . Studzimy . Jak śledzie się wymoczą wkładamy do zimnej zalewy i tak trzymamy około 2 dni by śledzie przeszły > Gotowe smacznego podajemy jako przystawkę z pieczywem

Porady

Sledzie bedą idealne na Świąteczny stół

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować