Śledzie w morelach

0 (0 ocen)

  • 24 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Śledzie w morelach

  • 24 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4-5 filetów śledziowych
    100 g moreli
    250 ml oleju
    2 łyżki octu
    1 łyżeczka miodu
    1 łyżeczka koncentratu
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    1/2 łyżeczki majeranku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Śledzie w morelach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie płuczemy w zimnej wodzie. Wymieniamy wodę i zostawiamy w niej śledzie na kilka godzin (3-4 godziny). Po tym czasie śledzie kroimy na małe kawałki.
    Morele zalewamy gorącą wodą i moczymy, aby zmiękły. Miękkie morele kroimy w cienki paski.
    Robimy zlewę. Mieszamy olej, ocet, miód, koncentrat,majeranek i zioła prowansalskie.
    Kawałki śledzi mieszamy z pokrojonymi morelami, zalewamy zalewą, odstawiamy zamknięte w słoiku na około 24 godziny
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Morele Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować