Śledzie w majonezie z pieczarkami i ogórkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Takie śledzie można przygotować na kolację i podać ze świeżym pieczywem. Mogą też być sałatką imprezową i można podać je z ulubioną wędliną czy mięsem. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 spore płaty śledzi ( u mnie takie ze słoika z zalewy )
    20 dag marynowanych pieczarek
    2 średnie ogórki konserwowe
    4 łyżki majonezu
    1-2 łyżeczki musztardy
    sól do smaku
    pieprz czarny mielony do smaku
    szczypiorek według uznania
    natka pietruszki według uznania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie w majonezie z pieczarkami i ogórkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie wyjmujemy z zalewy, osączamy je na sicie lub na papierowym ręczniku, kroimy w kostkę. Tak samo postępujemy z ogórkami i pieczarkami.
  • 2. Do pokrojonych składników dodajemy majonez i musztardę według uznania, mieszamy, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy posiekanego szczypiorku i natki pietruszki, mieszamy. Tak wykonane śledzie wkładamy do lodówki do schłodzenia.
  • 3. Przed podaniem śledzie posypujemy zieleniną. Podajemy. Smacznego życzę.

Porady

Z tej receptury wychodzi 4 porcje. Najlepiej smakują ze świeżym pieczywem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować