Śledzie w majeranku

0 (0 ocen)

Przepis dostałam od koleżanki ....

Składniki:


  • -śledzie solone filety 30 dkg
    -majeranek 4 łyżki
    -czosnek granulowany 3 łyżki
    -oliwa z oliwek 1 szklanka

Śledzie w majeranku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety zamoczyć, przynajmniej na 3 godziny. (najlepiej w mleku )
    Pokroić na małe kawałki.
    Na jeden talerzyku umieścić majeranek na drugim czosnek.
    Osuszone kawałki śledzia, obtoczyć w czosnku a następnie w majeranku.
    Ułożyć w słoiku, zalać całkowicie oliwą, zamknąć słoik, odstawić do lodówki na dwa dni.
    SMACZNEGO!!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy