Śledzie w dyniowym sosie

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Wspaniała przekąska na zabawę karnawałową.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Śledzie 5 szt.
    Dynia 40 dag
    Winne jabłko 1 szt.
    Cebula biała 1 szt.
    Kwaśna śmietana ½ szklanki
    Jajka 2 szt.
    Cytryna
    Sól i pieprz do smaku
    Szczypiorek 1 pęczek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przekąski

Śledzie w dyniowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w ósemki. Dynię pokroić i udusić z odrobina wody do miękkości. Ugotowaną dynie zmiksować z jabłkiem i cebulą. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, sokiem z cytryny i wymieszać ze śmietaną. Śledzie pokroić, ułożyć na półmisku, obłożyć jajkami i polać przygotowanym sosem dyniowym. Przed podaniem możemy schłodzić w lodówce. SMACZNEGO.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Karnawał Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować