Śledzie w curry

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pysznie i aromatycznie przyrządzone śledzie. Z curry smakują rewelacyjnie.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • filety śledziowe 60 dag,
    jogurt naturalny 1 szk,
    majonez 4 łyżki,
    cebula 2 szt,
    rodzynki 2 łyżeczki,
    cukier 2 łyżeczki,
    curry 1 – 1 i 1/2 łyżeczki,
    sok z cytryny 4 łyżki,
    pieprz,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie w curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety śledziowe wymoczyć przez noc w zimnej wodzie, następnie odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać, drobno posiekać i przelać na sicie gorącą wodą. Rodzynki zalać gorącą wodą i moczyć około 5 minut. Jogurt wymieszać z majonezem, dodać posiekaną cebulę, odsączone rodzynki, cukier, curry, sok z cytryny oraz pieprz. Całość dokładnie wymieszać. W miseczce na dno polać odrobinę sosu, następnie ułożyć warstwę śledzi. Czynność powtórzyć. Schłodzić przez 24 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować