Śledzie smażone

4.5 (192 ocen)

  • 15 min

Klasyczne smażone śledzie

  • 15 min

Składniki:

  • 6 świeżych wypatroszonych śledzi
    3 łyżki mąki
    1 łyżka bułki tartej
    sól, pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Śledzie smażone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Śledzie umyć i osuszyć.
    W miseczce wymieszać mąkę, bułkę tartą, sól i pieprz.
    Rybę obtoczyć w panierce i smażyć na rozgrzanym oleju.
    Proste, klasyczne i smaczne danie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować