Śledzie smażone

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Śledź jako popularna ryba jest smaczny i prosty w przyrządzeniu, nigdy się nie zmarnuje bo jak zostanie z obiady to można zalać go zalewą octową, pychotka w obu wersjach :)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 kg śledzi w całości średniej wielkości ( duże nie są smaczne )
    pieprz mielony do posypania i maggi do skropienia
    panierka z mąki, bułki tartej własnej i soli
    olej + łyżka masła do smażenia

Śledzie smażone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Świeże śledzie umyć, zajrzeć im w oczy aby przekonać się czy na pewno są świeże, potem wypatroszyć, znowu umyć, posypać pieprzem i skropić maggi, odstawić na 20 minut aby przeszły smakiem.
    Obtoczyć w panierce i usmażyć na gorącym oleju z dodatkiem masła :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy