śledzie pod pierzynką

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

jak zawsze królują na stole

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - filety śledziowe: 5 sztuk
    - Cebule: 3 sztuki
    PAPRYKA CZERWONA SłOIK OGóRKóW KONSERWOWYCH CYTRYNA I PIETRUSZKA DO DEKORACJI PIEPRZ, SóL:

Śledzie pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć i pokroic na małe kawałki, ułożyć na półmisku. Cebule i paprykę obrać i pokroić razem z ogórkami w kosteczkę. Na środku ułożyć kawałki papryki, następnie wyłożyć ogórki i na koniec wokół cebulę, całość udekorować cytryną i pietruszką, na koniec doprawić solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy