ŚLEDZIE PO WIEJSKU

4.48 (193 ocen)

  • 45 min

Jeśli ktoś uwielbia śledzie to jest super przepis do wypróbowania

  • 45 min

Składniki:

  • 10 płatów śledziowych solonych
    5 ogórków kiszonych
    4 cebule
    3 marchewki
    3 łyżki oleju
    ZALEWA
    1 szklanki wody
    1/2 szklanki octu
    4 łyżki cukru
    1 łyżeczka soli
Wystaw ocenę:

4.48 (193 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie po wiejsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie moczymy całą noc, żeby mniej były solone. Marchewkę ścieramy na tarce, ogórki kroimy w plasterki, również cebulę kroimy w talarki. Gotujemy zalewę wraz z marchewką i cebulą. Gotowe śledzie dajemy do miski dodajemy ogórki i olej i zalewamy zalewą. Ja później przekładam do słoika żeby się jeszcze lepiej nasączyły zalewą
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować