Śledzie po węgiersku

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

Dla tych co lubią śledzie w sosie pomidorowym , to doskonała propozycja.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 4 filety śledziowe
    mleko do wymoczenia

    1 i 1/2 cebuli
    olej do smażenia
    100 g koncentratu pomidorowego
    1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki
    szczypta ostrej papryki
    szczypta cukru
    szczypta pieprzu chili
    szczypta pieprzu czarnego mielonego
    sól do smaku
    natka pietruszki

Śledzie po węgiersku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety wymoczyć w mleku ok 2 godz. Osuszyć i pokroić w dzwonka. Cebulę pokroić w krążki i zeszklić na oleju. Dodać koncentrat pomidorowy. Użyć blendera i dokładnie zmiksować sos.


    Doprawić papryką, pieprzem, cukrem i solą.


    Śledzie ułożyć na talerzu i polać sosem. Udekorować cebulką oraz natką.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy