Śledzie po węgiersku

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Doskonała przekąska na Wigilię,lub Sylwestra.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • 6 płatów śledzi solonych
    garść suszonych borowików
    1 cebula biała
    1 cebula czerwona
    słoiczek papryki czerwonej konserwowej
    3 łyżeczki papryki słodkiej
    1 łyżeczka pieprzu
    1/4 szklanki octu
    pół szklanki oliwy
    4 łyżki koncentratu pomidorowego
    4 liście laurowe
    kilka ziaren ziela angielskiego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Papryka konserwowa Przekąski

Śledzie po węgiersku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie moczymy w wodzie około dwóch godzin,po godzinie wodę wymieniamy.
    2.Grzyby gotujemy godzinę,odcedzamy,przelewamy zimną wodą.
    3.Obydwie cebule kroimy w pióra,podsmażamy je na rozgrzanej oliwie,dodajemy kawałki papryki,borowiki,ocet,oliwę,i wszystkie przyprawy,na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy,całość chwilę podduszamy.
    4.Śledzie kroimy na kawałki,przekładamy do sosu pomidorowego,mieszamy,nakładamy do słoików,przechowujemy w lodówce.

Porady

Śledzie najlepiej jeść po kilku dniach,wtedy nabierają smaku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Papryka Śledzie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować