Śledzie po sułtańsku (z rodzynkami)

  • wyświetlono: 11766 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Moje ulubione śledzie, które sprawdzą się na wigilijnym stole, w sylwestra czy też na co dzień.

32

Składniki

500 g śledzi marynowanych
500 g cebuli
80 g rodzynek
125 ml oleju
1 szklanka pikantnego keczupu
2 łyżki koncentratu pomidorowego
Sól
Pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Śledzie po sułtańsku (z rodzynkami)

  • image-1cc1onj1. Płaty śledziowe kroimy w paseczki (około 3 cm). Rodzynki sparzamy wrzątkiem. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Rozgrzewamy patelnię z olejem, dodajemy cebulę i smażymy do miękkości. Następnie dodajemy rodzynki, keczup i koncentrat pomidorowy. Dokładnie mieszamy i jeszcze chwilkę podsmażamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy do przestygnięcia. Łączymy z pokrojonymi śledziami. Całość przełożyłam do słoików. Najlepiej smakują po dwóch dniach.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilsezonowe_przysmakiszkola_babciz_roznych_stron_swiatamama_mnie_nauczylaWigiliaświętakarnawałboże narodzenieŚledzie po sułtańsku z rodzynkami

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: KingaM4444

Śledzie z rodzynkami

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu...

śledź po cygańsku

Dodane przez: PaulinaW

Śledzie po cygańsku

Przepis dostałam od sąsiadki, śledziki...

Śledzie smażone po duńsku

Dodane przez: grumko

Śledzie smażone po duńsku

Przepis z kuchni duńskiej

Śledzie w śmietanie z cebulą

Dodane przez: juchab

Śledzie w śmietanie z cebulą

Przepis na śledzie w śmietanie...

Śledzie z żurawiną

Dodane przez: bogusia82

Śledzie z żurawiną

Śledzie z dodatkiem cebuli i suszonej...

image-03djpbb

Dodane przez: Kasia_S

Śledzie po turecku

pasta paprykowa dodaje im pysznego...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE