Śledzie po sułtańsku (z rodzynkami)

4.47 (144 ocen)

Moje ulubione śledzie, które sprawdzą się na wigilijnym stole, w sylwestra czy też na co dzień.

Składniki:

  • 500 g śledzi marynowanych
    500 g cebuli
    80 g rodzynek
    125 ml oleju
    1 szklanka pikantnego keczupu
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    Sól
    Pieprz
Wystaw ocenę:

4.47 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Śledzie po sułtańsku (z rodzynkami) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1cc1onj 1. Płaty śledziowe kroimy w paseczki (około 3 cm). Rodzynki sparzamy wrzątkiem. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Rozgrzewamy patelnię z olejem, dodajemy cebulę i smażymy do miękkości. Następnie dodajemy rodzynki, keczup i koncentrat pomidorowy. Dokładnie mieszamy i jeszcze chwilkę podsmażamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy do przestygnięcia. Łączymy z pokrojonymi śledziami. Całość przełożyłam do słoików. Najlepiej smakują po dwóch dniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować