Śledzie po królewsku

  • wyświetlono: 3558 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Świetne na przystawkę podczas rodzinnych, świątecznych spotkań.

IMG_1607 — kopia
  • 10min

Składniki

opakowanie filetów śledziowych (matiasy) w zalewie z oliwą (500g)
puszka zielonego groszku konserwowego
3 jajka ugotowane na twardo
mały pęczek szczypiorku
5 rzodkiewek
mała cebula
pół szklanki majonezu
pół szklanki kwaśnej, gęstej śmietany
liście sałaty
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Śledzie po królewsku

  • 1. Śledzie wyjmij z zalewy, osusz z oleju na papierowym ręczniku. Pokrój na mniejsze kawałki.
  • 2. Posiekaj jajka i szczypiorek. Rzodkiewki umyj, pokrój w drobną kosteczkę, dwie zostaw do dekoracji. Połącz z osączonym groszkiem. Dodaj majonez i śmietanę, przypraw solą i pieprzem. Składniki wymieszaj.
  • 3. Na płaskim półmisku ułóż liście sałaty, na nich sałatkę, na sałatce porcje śledzia. Całość posyp wiórkami cebuli, ozdób szczypiorkiem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilprzystawkaśledźboże narodzenie

Komentarze

Podobne przepisy

Śledzie po warszawsku

Dodane przez: ewaeu

Śledzie po warszawsku

Śledzie z gęstym sosem o lekko...

Śledzie po cygańsku

Dodane przez: bogusia82

Śledzie po cygańsku

Pyszne śledzie w sosie pomidorowym...

śledzie po grecku

Dodane przez: anta19

Śledzie po grecku

Śledzie z warzywami z lekko słodką...

Śledzie marynowane ( po wiejsku)

Dodane przez: JOANNA 55a

Śledzie marynowane po wiejsku

Śledzie marynowane po wiejsku smakują...

Śledzie po wiejsku

Dodane przez: Madija

Śledzie po wiejsku

śledzie w świątecznej wersji

Śledzie po piracku

Dodane przez: Ewelina Marcin

Śledzie po piracku

Kawałki ryby w towarzystwie niezwykle...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE