Śledzie po japońsku

  • wyświetlono: 683 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Ładnie prezentują się na każdej imprezie. I super smakują.

tati
  • 25min

Składniki

5 sztuk solonych filetów śledziowych
4 jajka
3 cebule
4 ogórki kiszone
1 słoik majonezu
1 łyżeczka soli
1 łyżka octu
1 łyżka oleju
1 łyżeczka cukru

Sposób przygotowania przepisu:

Śledzie po japońsku

  • 1. Solone filety śledziowe wymoczyć w zimnej wodzie. Jajka ugotować i wystudzić. Cebule pokroić w drobną kostkę, a następnie dodać do niej cukier, sól, ocet i olej. Wyłożyć na przygotowany talerz. Ogórki pokroić w drobną kostkę i wyłożyć na cebulę.
  • 2. Jajka obrać i przekroić wzdłuż na połowę. Następnie ułożyć na przygotowanych warzywach. Każdy płat śledzia przekroić wzdłuż na dwie części. Owinąć jajka. Na wierzch jajka ze śledziem nałożyć majonez. Przed podaniem schłodzić w lodówce.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilszkola_babcimama_mnie_nauczylaśledzie

Komentarze

Podobne przepisy

śledzie po grecku

Dodane przez: anta19

Śledzie po grecku

Śledzie z warzywami z lekko słodką...

Dodane przez: zanetagrabowska

KLOPSIKI PO JAPOŃSKU

Ta potrawa jest bardzo pyszna,...

Śledzie marynowane ( po wiejsku)

Dodane przez: JOANNA 55a

Śledzie marynowane po wiejsku

Śledzie marynowane po wiejsku smakują...

image-02h33n4

Dodane przez: ArturZ

RYBA PO JAPOŃSKU

Pwnie z Japonią ma niewiele wspólnego...

Śledź po japońsku

Dodane przez: przytulanka

Śledź po japońsku na sałatce

Taką przystawkę podawano dawniej...

śledzie po łowicku

Dodane przez: karolinajedynak24

ŚLEDZIE PO ŁOWICKU

Śledzie można zrobić na wiele sposobów...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE