Śledzie po japońsku

  • wyświetlono: 660 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Śledzie w dość nietypowym wydaniu, bo z całymi jajkami i pyszną sałatką z zielonym groszkiem. Prawdziwa ozdoba stołu.

monika016

Składniki

5 filetów śledziowych
5 jajek
1 puszka groszku
1 czerwona cebula
4 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy
sól, pieprz, słodka papryka

Sposób przygotowania przepisu:

Śledzie po japońsku

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Obieramy. Śledzie moczymy w wodzie przez minimum 1 godzinę. Dokładnie je osuszamy.
  • 2. Przygotowujemy sałatkę: groszek odcedzamy, cebulę drobno siekamy. Łączymy z majonezem, musztardą, doprawiamy do smaku.
  • 3. Sałatkę wykładamy na talerz lub półmisek. Śledziami owijamy jajka, spinamy wykałaczkami. Układamy na sałatce. Czubek każdego jajka smarujemy odrobiną majonezu, posypujemy odrobiną słodkiej papryki i dekorujemy koperkiem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilszkola_babciz_roznych_stron_swiatamama_mnie_nauczylaświętaboże narodzenie

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: zanetagrabowska

KLOPSIKI PO JAPOŃSKU

Ta potrawa jest bardzo pyszna,...

rybka

Dodane przez: Natalia07

Ryba po japońsku

Kuchnia azjatycka - pyszna i zaskakująca...

image-02h33n4

Dodane przez: ArturZ

RYBA PO JAPOŃSKU

Pwnie z Japonią ma niewiele wspólnego...

Śledź po japońsku

Dodane przez: przytulanka

Śledź po japońsku na sałatce

Taką przystawkę podawano dawniej...

śledzie po łowicku

Dodane przez: karolinajedynak24

ŚLEDZIE PO ŁOWICKU

Śledzie można zrobić na wiele sposobów...

 Śledzie po kaszubsku

Dodane przez: danusia19671

Śledzie po kaszubsku

Na świątecznym stole nie może zabraknąć...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE