Śledzie po cygańsku

  • wyświetlono: 5462 |
  • dodany do książki kucharskiej: 13 |
  • polecenia: 1

Przepis dostałam od sąsiadki, śledziki są przepyszne.

PaulinaW
  • 45min

Składniki

* 1 kg śledzi
* 1 mały słoik ogórków konserwowych
* 1 mały słoik pieczarek w occie
* 2 średnie cebule
* 1 p. kopru
* 1 p. piertuszki
* 5 łyżek keczupu
* 2 łyżki loncentratu pomidorowego
* 2 łyżki cukru
* pół szklanki oliwy

Sposób przygotowania przepisu:

Śledzie po cygańsku

  • śledzie1. Śledzie wymoczyć ( najlepiej wieczorem zalać wodą a na drugi dzień rano już są prawidłowo wymoczone).Ogórki i pieczarki pokroić w plasterki, cebulę obrać i pokroić w piórka. Koperek i pietruszkę posiekać. Ketczup, koncentrat,cukier i oliwę wymieszać. Wszystkie składniki wymieszać i gotowe.

Porady

Najlepiej smakują na drugi dzień.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakiśledziedanie świąteczne

Komentarze

Podobne przepisy

Schab po cygańsku

Dodane przez: danusia19671

Schab po cygańsku

Już przyjadły mi się zwykłe kotlety...

Karkówka po cygańsku z lubczykiem

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Karkówka po cygańsku z lubczykiem

Rozpływająca się w ustach, delikatna...

karkówka po cygańsku

Dodane przez: gnomcio

Karkówka po cygańsku

Cudownie aromatyczna i rozpływająca...

Schab w warzywach po cygańsku

Dodane przez: 2milutka

Schab z warzywami po cygańsku

Miła alternatywa dla tradycyjnego...

Schab po cygańsku

Dodane przez: zielonakuchniablog

Warstwowy shab po cygańsku

Kiedy znudzą już się panierowane...

schab po cygańsku

Dodane przez: mariosylwia

Schab po cygańsku

:-) Gorąco polecam (-:

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE