Śledzie po białostocku

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pomysł zaczerpnięty z bloga ankagotuje.pl

  • 30 min

Składniki:

  • 3 filety śledziowe,
    1 cebula,
    pół łyżki pieprzu,
    pół łyżki gorczycy,
    olej rzepakowy do zalania śledzi,
    mleko do wymoczenia śledzi.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie po białostocku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie płuczemy w zimnej wodzie i zalewamy zimnym mlekiem na ok 30 minut. Cebulę kroimy w piórka. Śledzie ponownie płuczemy w wodzie i kroimy na kawałki. Mieszamy dokładnie z pieprzem, gorczycą i cebulą. Do słoika wkładamy śledzie wymieszane z cebulą, gorczycą i pieprzem. Całość zalewamy olejem.

Porady

Śledzie najlepiej podawać następnego dnia

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować