Śledzie panierowane

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

W postne dni serwuję takie danie mojej rodzince. Idealne dla osób lubiących śledzie.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 filety śledziowe
    Składniki panierki:
    1 jajko
    mąka pszenna
    bułka tarta

Śledzie panierowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Śledzie panierowane 1. Śledzie wymoczyć przez 2,5 godziny. Warto co 30 minut zmieniać wodę. Następnie osuszyć je na ręczniku papierowym. Osuszone śledzie panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Usmażyć na rozgrzanym oleju. Podać np z sałatką szwedzką i ziemniakami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy