Śledzie opiekane

  • wyświetlono: 615 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Śledzie są wyśmienite, worto je spróbować. Polecam

  • 30min

Składniki

SKŁADNIKI:

2 kg śledzi zielonych (filety)

SKŁADNIKI NA PANIERKĘ:

Jajka

Bułka tarta

Mąka pszenna

ZALEWA:

cebula

ocet 0,75ml (10%)

1 szklanka cukru

2,5l wody

1 łyżka soli

magii, ziele angielskie liść laurowy, gorczyca

Sposób przygotowania przepisu:

Śledzie opiekane

  • 1. 1. Filety pokroić na kawałki. Panierować w jajku i w tartej bułce wymieszanej z mąką.

  • 2. 2. Piec na głębokim oleju ( najlepiej w frytkownicy). Ostudzić. Przygotować zalewę.

  • 3. 3. Zalewa: Woda, ocet, sól, zkarmelizowany cukier ( cukier rozpuścić na ogniu i dodać 1 szk. gorącej wody, szybko wymieszać), i przyprawy wszystko zagotować. Cebulę pokroić na talarki i dodać pod koniec gotowania. Śledzie zalać letnią zalewą.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzumama_mnie_nauczylaryby

Komentarze

Podobne przepisy

Tradycyjne śledzie w oleju

Dodane przez: rena123

Tradycyjne śledzie w oleju

Śledzie w oleju to nieodłączny...

Dorsz opiekany w sosie pomidorowo- cebulowym

Dodane przez: Konto nieaktywne

Dorsz opiekany w sosie pomidorowo- cebulowym

Bardzo smaczna przystawka na świąteczny...

śledzie po kaszubsku

Dodane przez: agarybak76

Śledzie po kaszubsku

Śledzie po kaszubsku najlepiej...

Śledzie salsa

Dodane przez: anetamlp

Śledzie salsa

Pyszne śledzie w słodko-kwaśnym...

Śledzie gajowego

Dodane przez: ewaeu

Śledzie gajowego

Moje świąteczne śledzie.

Śledzie gajowego

Dodane przez: 2milutka

Śledzie gajowego

Choć każda z nas ma swoje ulubione...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE