Śledzie na słodko

  • wyświetlono: 356 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Śledzie na słodko są pyszne , dobre na każdą okazję .Dla mnie pycha, i dla tych co lubią słodkości na pewno też.

ala
  • 6 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

4 płaty matiasów
4 cebule
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 łyżki miodu
2 łyżki octu
½ szklanki oleju
Sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Śledzie na słodko

  • Śledzie na słodko1. Śledzie wymoczyć w wodzie ,by nie były słone. Cebulę pokrojoną w krążki lekko podsmażyć na części oleju, dodać pozostałe składniki: resztę oleju, miód, koncentrat pomidorowy, ocet, przyprawić, pozostawić do przestudzenia. Śledzie wymieszać z zalewą, pozostawić w lodówce by przegryzły się smaki. Podawać na drugi dzień . Smacznego!

Porady

Zamiast miodu można użyć cukru, doprawiając do uzyskania słodkiego smaku.Jak ktoś woli słodsze to mozna zwiekszyć ilość miodu lub cukru.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

cebulaśledziemiódkoncentrat pomidorowyocetmatiasy

Komentarze

Podobne przepisy

śledzie

Dodane przez: Kulinarna Chwila

Sułtańskie śledzie

Połączenie śledzi z żurawiną to...

Pieprzne śledzie

Dodane przez: Lidka Bawolska

Pieprzne śledzie

Śledzie marynowane w pieprzu, oleju...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Śledzie w sosie musztardowym

Doskonale doprawione śledzie, dość...

Śledzie po węgiersku

Dodane przez: Lidka Bawolska

Śledzie po węgiersku

Propozycja na przekąskę na każdą...

śledz w smietanie

Dodane przez: Kaska

Śledzie w śmietanie

Co roku goszczą u mnie na wigilijnym...

Śledzie po żydowsku

Dodane przez: Lidka Bawolska

Śledzie po żydowsku

Dla smakoszy śledzi pod każdą postacią...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE