śledzie marynowane w zalewie octowej

  • wyświetlono: 6941 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

bardzo smaczna przekąska

20190925_154312
  • 120min

Składniki

1kg śledzi lub innych drobnych ryb np. płoci
solanka:1 szklanka soli do marynat, 6 szklanek wody
Zalewa: 1 szklanka octu, 3 szklanki wody, 3/4 szklanki cukru, kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego, 5 liści laurowych, 1 marchewka pokrojona w plastry, 2 cebule pokrojona w krążki

Sposób przygotowania przepisu:

śledzie marynowane w zalewie octowej

  • 1. oczyszczone ryby wkładamy do solanki na około 12h. Po tym czasie wyjmujemy ryby i układamy luźno w słoikach. Wodę zagotowujemy z cukrem i przyprawami, dodajemy cebulę i marchewkę, całość gotujemy około 3-4 minut. Studzimy i dodajemy ocet. Zalewą zalewamy ryby , zakręcamy słoiki i odstawiamy na 2 dni.

Porady

Ryby możemy przechowywać około 1 miesiąca.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaśledzie marynowane w zalewie octowej

Komentarze

Podobne przepisy

Smażona ryba w zalewie octowej

Dodane przez: AnetaJ

Smażona ryba w zalewie octowej

Ryba w zalewie octowej to ciekawa...

Dodane przez: Klaudyna213

ZIELONE ŚLEDZIE W CIEŚCIE I ZALEWIE OCTOWEJ

Uwielbiam. zawsze przygotowuję...

Klopsiki w zalewie octowej

Dodane przez: ewaeu

Klopsiki w zalewie octowej

To doskonała przekąska , doskonała...

ryba w zalewie octowej

Dodane przez: Martyna1991

Sola w zalewie octowej

Danie typowo Wigilijne.W mojej...

karp w zalewie octowej

Dodane przez: magda28

Karp w zalewie octowej

Mąż uwielbia łowić ryby, ale smażone...

miruna w zalewie octowej

Dodane przez: karolinajedynak24

MIRUNA W ZALEWIE OCTOWEJ

ryby każdy u mnie w domu lubi w...

Drogi użytkowniku, wprowadziliśmy aktualizację w regulaminie, który zacznie obowiązywać od 18.12.2019. Zaktualizowany regulamin znajdziesz tutaj.