Śledzie marynowane w occie

  • wyświetlono: 2227 |
  • dodany do książki kucharskiej: 13 |
  • polecenia: 0

z przepisu mojej mamy

Składniki

1 kg płatów sledziowych solonych
3 duże cebule
1 płaska łyżeczka soli
Ok. 2 łyżki cukru
1 duży listek laurowy
3 ziarenka ziela angielskiego
7 ziarenek kolorowego pieprzu
3 szklanki wody
1 szklanka octu

Sposób przygotowania przepisu:

Śledzie marynowane w occie

  • Sledzie marynowane w occie1. Cebule pokroić w talarki
    Sledzie namoczyć w wodzie, potem w mleku, po ok. 2 godziny
    Potem opłukać z mleka i poporcjować.
    Zagotować wodę z octem, solą, cukrem, zielem, listkiem i pieprzem.
    Wrzucić cebulę i pogotować troszkę, aby zmiękła. Wystudzić.
    W słoiku układać sledzie na zmianę z cebulą i zalać zalewą.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniamama_mnie_nauczyla
 

Komentarze

Podobne przepisy

Jajecznica z kiełbasą

Dodane przez: czarrna

Jajecznica z kiełbasą

Jeśli mam wolne przedpołudniu,...

image-1ruub7h

Dodane przez: KORAL

Kulebiak porowo-cebulowy z czarnuszką

Smakowita przekąska, kolacja czy...

Omleciki z pieczarkami

Dodane przez: czarrna

Omlet z pieczarkami

Śniadanko :)

Jajka faszerowane tuńczykiem

Dodane przez: patunia1987

JAJKA FASZEROWANE TUŃCZYKIEM

Pyszne jajka faszerowane tuńczykiem....

JAJKA FASZEROWANE SELEREM

Dodane przez: patunia1987

Jajka faszerowane selerem naciowym

Pyszne jajka faszerowane selerem....

Róża z salami

Dodane przez: Czarnegotuje

Róże z salami

łatwa , szybka i efektownie wyglądająca...