Śledzie marynowane w occie

  • wyświetlono: 2164 |
  • dodany do książki kucharskiej: 13 |
  • polecenia: 0

z przepisu mojej mamy

JOANNA55

Składniki

1 kg płatów sledziowych solonych
3 duże cebule
1 płaska łyżeczka soli
Ok. 2 łyżki cukru
1 duży listek laurowy
3 ziarenka ziela angielskiego
7 ziarenek kolorowego pieprzu
3 szklanki wody
1 szklanka octu

Sposób przygotowania przepisu:

Śledzie marynowane w occie

  • Sledzie marynowane w occie1. Cebule pokroić w talarki
    Sledzie namoczyć w wodzie, potem w mleku, po ok. 2 godziny
    Potem opłukać z mleka i poporcjować.
    Zagotować wodę z octem, solą, cukrem, zielem, listkiem i pieprzem.
    Wrzucić cebulę i pogotować troszkę, aby zmiękła. Wystudzić.
    W słoiku układać sledzie na zmianę z cebulą i zalać zalewą.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniamama_mnie_nauczyla

Komentarze

Podobne przepisy

image-1eoepor

Dodane przez: paolineczka

Kreatywne babeczki z masą z selera i pomarańczy

Babeczki z masą z selera i pomarańczy...

image-299r6n7

Dodane przez: moniczkaala

Portobello faszerowane ziemniakami w złocistym...

Portobello nadziałam batatami i...

image-0509mtw

Dodane przez: in-humility

PIECZARKI W ZALEWIE POMIDOROWEJ

Pieczarki takie możemy jeść na...

image-15teo1b

Dodane przez: in-humility

KRĄŻKI CEBULOWE

Krążki cebulowe to pyszna i lekka...

image-0ndudig

Dodane przez: in-humility

BRUSCHETTA

Aromatyczne, błyskawiczne grzanki...

image-1qnyvno

Dodane przez: in-humility

SZAKSZUKA, czyli pomidory z jajkami z patelni

Doskonała tunezyjska potrawa zamiast...