Śledzie gajowego

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób

Śledzie z matowanymi podgrzybkami, rozmarynem, cebulką z musztardą i jałowcem. Pysznie smakują z żytnim chlebem na zakwasie.

  • 10 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 400 gram śledzi norweskich

    1 słoiczek marynowanych podgrzybków

    3 łyżki oleju rzepakowy

    2 łyżki musztardy w ziarnach

    pieprz czarny świeżo mielony

    2-3 liście laurowe

    kilka ziarenek ziela angielskiego mała biała cebulka

    gałązka rozmarynu

    opcjonalnie 2 ziarenka jałowca - jeśli lubicie żywiczne smaki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Śledzie gajowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie po odsączeniu i ewentualnym odsoleniu w wodzie jeśli są zbyt słone
    pociąć w paski ok. 1 cm. Grzyby pociąć również w paski. Wymieszać. Cebulę pokroić w drobniutką kostkę. Dodać 2-3 łyżki oleju rzepakowego ( dałam tłoczony na zimno), musztardę ziarnistą i przyprawy. Całość wymieszać i serwować. Serwować z chlebem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Sałata Śledzie Podgrzybki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować