Śledzie Czesława

4.98 (182 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób

Takie śledzie goszczą na stole rodzinnym mojego męża na każde święta - i nie tylko. Śledzie są szybkie w przygotowaniu i smaczne

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 1kg śledzi a'la matjas
    3 średnie cebule
    4 ziela angielskie
    3 liście laurowe
    pieprz mielony
    1 łyżka majeranku suszonego
    1/2 szkl oleju
    0,5 l letniej przegotowanej wody
    ok 2 -3 łyżek octu
    1 łyżeczka cukru
Wystaw ocenę:

4.98 (182 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Śledzie czesława - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie opłukać, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki.
    Śledzie włożyć do miski, zalać woda i moczyć przez 2 godziny
  • 2. Śledzie odcedzić. Cebulę obrać i pokroić w pół plasterki.
    Do śłedzi dodać cebulę, przyprawy i olej
  • 3. Do wody dodać cukier i ocet, mieszać do momentu rozpuszczenia cukru. Zalać śledzie, wymieszać.
    Odstawić do lodówki na 12 godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Śledzie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować