Śledzie curry

4.5 (145 ocen)

  • 30 min

Pyszne śledzie z pomarańczowym sosem curry. Jedne z najlepszych śledzi jakie jadłam.

  • 30 min

Składniki:

  • 6 dużych marynowanych śledzi
    6 jajek
    1 duża cebula
    4 łyżki majonezu
    4 łyżki śmietany
    2 łyżeczki curry
    sok z 1 pomarańczy
    2 łyżeczki brązowego cukru
    1-2 garście rodzynek
    sól, pieprz
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rodzynki sparzamy wrzątkiem. Śledzie kroimy na mniejsze kawałki. Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostkę. Cebulę drobno siekamy. Majonez mieszamy ze śmietaną. Dodajemy przyprawę curry, cukier i sok wyciśnięty z pomarańczy. Dodajemy cebulkę, mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. W misce układamy śledzie. Wkładamy jajka, rodzynki. Całość zalewamy sosem. Posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować