Śledzie z sałatką

5 (168 ocen)

Przystawka na imprezę

Składniki:

  • 4 filety śledziowe a'la matias
    2 duże cebule
    1/2 szklanki octu
    liść laurowy
    ziele angielskie
    pieprz ziarnisty
    1/2 puszki groszku
    3 ogórki konserwowe
    2 łyżki majonezu
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (168 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie z sałatką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ocet zagotowujemy z 2 szklankami wody, zielem, liściem i pieprzem. Studzimy. Filety śledziowe kroimy na 2-3 kawałki i układamy w słoiku na przemian z pokrojoną cebulą. Zalewamy zalewą i odstawiamy do lodówki na 24 godziny.
  • 2. Drugą cebulę kroimy drobno, dodajemy groszek, pokrojone ogórki i mieszamy z majonezem. Doprawiamy do smaku. Na półmisku układamy śledzie i przykrywamy sałatką. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Matias Śledzie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować