Śledź z zielonym pieprzem, trawą cytrynową i chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do pojemnika wsypujemy ziele angielskie, liście laurowe i połowę ziaren zielonego pieprzu
2.Płaty śledziowe kroimy , następnie układamy w pojemniku z przyprawami. posypujemy mielonym czarnym pieprzem,zalewamy sokiem z cytryny.
3.Następnie kroimy świeżą trawę cytrynową i chili, którym posypujemy śledzie. Posypujemy pozostałą częścią ziaren zielonego pieprzu. Całość zalewamy olejem do pokrycia. Pojemnik zamykamy i zostawiamy na noc w lodówce.
4.Następnego dnia możemy już jeść śledzie, które przez noc przechodziły aromatem. Takie śledzie mogą być w lodówce maksymalnie do tygodnia
Porady
ja użyłam płatów śledziowych które były już w oleju, dlatego ich nie musiałam moczyć
Komentarze