Śledź z konfiturą z czerwonej cebuli

4.5 (184 ocen)

  • 30 min

Śledz w innym wydaniu

  • 30 min

Składniki:

  • Śledzie matiasy, 0,5 kg cebuli czerwonej,pieprz,sól,ocet balsamico,miód,masło
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Konfitury Przystawki

Śledź z konfiturą z czerwonej cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Matiasy możemy wymoczyć jak kto uważa :).
    Konfitura- cebulę obieramy kroimy w piórka,w rondlu rozgrzewamy niezadużo masła dodajemy odrazu z łyżeczkę miodu i wrzucamy cebulę,czekamy aż sie zeszkli mieszamy aby sie nie przpaliła, solimy nie za dużo,dusimy tak cebulę dopóki zmięknie .Pod koniec dodajemy balsamico według uznania ok 2 łyżek,pieprz,można dodać jeszcze miodu lub cukru jeżeli ktoś woli bardziej słodką.Czekamy aż ostygnie.
    Układamy śledzie na talerzu na to nakładamy konfiture posypujemy świeżo zmielonym pieprzem dekorujemy np.zielona pietruszką i podajemy :)

Porady

Robiłam też wersję z malinami robi sie tak samo tylko podczas duszenia dodajemy maliny.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować