Śledź z konfiturą z czerwonej cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Matiasy możemy wymoczyć jak kto uważa :).
Konfitura- cebulę obieramy kroimy w piórka,w rondlu rozgrzewamy niezadużo masła dodajemy odrazu z łyżeczkę miodu i wrzucamy cebulę,czekamy aż sie zeszkli mieszamy aby sie nie przpaliła, solimy nie za dużo,dusimy tak cebulę dopóki zmięknie .Pod koniec dodajemy balsamico według uznania ok 2 łyżek,pieprz,można dodać jeszcze miodu lub cukru jeżeli ktoś woli bardziej słodką.Czekamy aż ostygnie.
Układamy śledzie na talerzu na to nakładamy konfiture posypujemy świeżo zmielonym pieprzem dekorujemy np.zielona pietruszką i podajemy :)
Porady
Robiłam też wersję z malinami robi sie tak samo tylko podczas duszenia dodajemy maliny.
Komentarze