Śledź z curry i żurawiną

4.5 (170 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przepis powstał przypadkiem i trafił w gusta gości.

Składniki:

  • ● 1/2 kg matiasów
    ● czerwona cebula
    ● biała cebula
    ● sok z cytryny
    ● ziarna czarnego pieprzu
    ● curry
    ● żurawina
    ● olej
    ● 1/2 łyżeczki cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Śledź z curry i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie skrapiamy sokiem
    z cytryny i posypujemy świeżo
    zmielonym pieprzem. Odstawiamy
    na pół godziny. Cebule
    obieramy.
  • 2. Białą cebulę kroimy w drobną
    kostkę, wkładamy na dno
    salaterki lub półmiska i posypujemy
    cukrem. Następnie
    układamy warstwę pokrojonych
    na kawałki matiasów,
    oprószamy curry i posypujemy
    żurawiną. Przykrywamy talarkami
    czerwonej cebuli i zalewamy
    olejem. Najlepiej smakują
    następnego dnia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Matias

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_12-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować