Śledź z cebulką w przecierze pomidorowym

  • wyświetlono: 228 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Bardzo smaczne danie, obowiązkowe na Wigilijny albo na Bożonarodzeniowy stół. Nie wymaga aż tak dużo pracy i można je zrobić dzień a nawet dwa wcześniej.

15608573_10209994744458189_1327075467_o
  • 6 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

60 dkg śledzi w oleju
3 cebule
5 łyżek przecieru pomidorowego
sól
pieprz
przyprawa w płynie
3 łyżki rodzynek
olej do smażenia

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Śledź z cebulką w przecierze pomidorowym

  • 1. Cebulę obieramy i kroimy w półtalarki, na patelnię wlewamy olej i dodajemy cebulę, chwilę smażymy, później dodajemy przecier pomidorowy, sól, pieprz, przyprawę w płynie i rodzynki, jeszcze chwilę smażymy. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia.

    Śledzie kroimy na małe kawałki , dodajemy do cebuli, wszystko razem mieszamy i wstawiamy do lodówki.
    Potrawę najlepiej przygotować dzień wcześniej.

Porady

Zamiast rodzynek można dodać suszoną żurawinę.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

przystawkaśledzierodzynkiWigiliaśledźboże narodzenie
 

Komentarze

Podobne przepisy

śledź w śmietanie

Dodane przez: kamila19851

Śledź w śmietanie

Jeden z najbardziej znanych sposobów...

Śledzie w oleju z cebulką

Dodane przez: kasia_m86

Klasyczne śledzie w oleju z cebulką

Śledzie w tym wydaniu są zawsze...

Śledź w śmietanie

Dodane przez: alaaa

Śledź w śmietanie

W okresie świątecznym na stole...

Śledź w buraczkach

Dodane przez: justi2401

Śledź w buraczkach

Uwielbiam śledzie, dlatego przygotowuję...

Śledź z sosem tatarskim

Dodane przez: Kloruś

Śledź z sosem tatarskim

Śledź w sosie tatarskim to mistrzowskie...

Śledź w sosie musztardowo-miodowym z koperkiem

Dodane przez: igraszki losu

Śledź w sosie musztardowo-miodowym z koperkiem

Dzień bez mięsa -Święto wymyślone...