Śledź w stylu hawajskim

0 (0 ocen)

lekko słonawy śledź z dodatkiem słodkiej kukurydzy i ananasa w sosie śmietanowym to idealne połączenie

Składniki:

  • 400 g filetów śledziowych a`la matjas
    1/2 puszki ananasa
    1/2 puszki kukurydzy
    400 g śmietany 18 %
    2 czubate łyżki majonezu
    sól pieprz
    1/2 łyżeczki kurkumy

Śledź w stylu hawajskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ananasa odsączamy z zalewy i kroimy na mniejsze kawałki
  • 2. Kukurydzę odsączamy z zalewy
  • 3. Filety śledziowe moczymy w wodzie przez całą noc - pamiętając by zmienić ją co najmniej 3 razy.
  • 4. Filety śledziowe kroimy w paski.
  • 5. Śmietanę mieszamy z majonezem. Dodajemy sól pieprz i kurkumę mieszamy.
  • 6. Do miski dodajemy śledzie, ananasa, kukurydzę oraz sos mieszamy. Całość wstawiamy do lodówki na ok 1 godzinę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy