Śledź w sosie śmietanowym z groszkiem i pomidorkami

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Inna odmiana śledzia w śmietanie, tym razem w formie sałatki.

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 płatów śledzia matiasa
    1 jabłko
    3 ogórki konserwowe
    2 mniejsze cebule
    200 g zielonego groszku z puszki
    200g pomidorków koktajlowych
    garść posiekanego koperku
    sól, pieprz świeżo mielony
    400 g gęstej śmietany 18%
    2 - 3 łyżki majonezu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka śledziowa

Śledź w sosie śmietanowym z groszkiem i pomidorkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Matiasy moczymy przez pół godz, kroimy w szersze paski, dodajemy pokrojone w kostkę jabłko, ogórki i cebulę.
    Dalej dodajemy groszek i sos z połączenia śmietany i majonezu, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy, na koniec dodajemy połówki pomidorków i posiekany koperek.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować