Matiasy w sosie jogurtowo - śmietanowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną rybkę. Matiasy przygotowałam w sosie jogurtowo - śmietanowym z dodatkiem świeżego koperku, cebuli i czosnku. Polecam na obiad lub kolację.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 filety matiasa lekko solonego
    1 ząbek czosnku
    1 mała biała cebula
    3 łyżki pokrojonego koperku
    3 łyżki z czubkiem jogurtu naturalnego
    2 łyżki czubkiem kwaśnej śmietany
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    koperek do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Matiasy w sosie jogurtowo - śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Koperek myjemy i osuszamy, kroimy na drobno. Matiasa wyjmujemy z zalewy i osuszamy na papierowym ręczniku, kroimy na niewielkie części. Rzodkiewki myjemy i osuszamy z wody, kroimy w plasterki.
    Do miseczki przekładamy jogurt, kwaśną śmietanę, koperek, przyprawy i mieszamy. Na talerzu układamy obwódkę z pokrojonych rzodkiewek. Wkładamy do środka sos i wyrównujemy. Układamy w rzędach matiasy i pokrojoną cebulę z czosnkiem i posypujemy koperkiem, solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować