Zapraszam na smaczną rybkę. Matiasy przygotowałam w sosie jogurtowo - śmietanowym z dodatkiem świeżego koperku, cebuli i czosnku. Polecam na obiad lub kolację.
30 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
2 filety matiasa lekko solonego
1 ząbek czosnku
1 mała biała cebula
3 łyżki pokrojonego koperku
3 łyżki z czubkiem jogurtu naturalnego
2 łyżki czubkiem kwaśnej śmietany
sól do smaku
pieprz do smaku
koperek do dekoracji
Matiasy w sosie jogurtowo - śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Koperek myjemy i osuszamy, kroimy na drobno. Matiasa wyjmujemy z zalewy i osuszamy na papierowym ręczniku, kroimy na niewielkie części. Rzodkiewki myjemy i osuszamy z wody, kroimy w plasterki.
Do miseczki przekładamy jogurt, kwaśną śmietanę, koperek, przyprawy i mieszamy. Na talerzu układamy obwódkę z pokrojonych rzodkiewek. Wkładamy do środka sos i wyrównujemy. Układamy w rzędach matiasy i pokrojoną cebulę z czosnkiem i posypujemy koperkiem, solą i pieprzem.
Komentarze