Śledź w sosie jogurtowo-śmietanowym

0 (0 ocen)

  • 40 min

Sałatka, jaką można kupić w każdym sklepie, ale domowa smakuje o wiele lepiej.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 – 2 śledzie marynowane
    4 śledzie solone
    1 cebula
    1 jabłko
    4 łyżki śmietany 18%
    4 łyżki jogurtu naturalnego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Śledź w sosie jogurtowo-śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie solone namoczyć w wodzie około 0,5 godziny. Pokroić śledzie solone oraz marynowane na 1 cm paski. Cebulę pokroić w piórka, zagotować i odcedzić. Jabłko obrać i pokroić w kostkę. Śmietanę połączyć z jogurtem. Wszystkie składniki razem wymieszać.

Porady

Jeśli chcemy uzyskać dietetyczną wersję sałatki śmietanę zastępujemy w całości jogurtem naturalnym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt naturalny Sałata Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować