Śledź w sosie cebulowo-porowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Dobra alternatywa na Święta Bożego Narodzenia

  • 30 min

Składniki:

  • Proporcje małe, takie "na wypróbowanie" przepisu:)

    -5 małych płatów śledziowych (ja miałam "a`la Anchois" w paczce)
    -1 czerwona cebula
    -1 zwykła cebula
    -1/2 pora
    -sól, pieprz, oliwa
    -1 łyżka koncentratu pomidorowego
    -trochę wody

Śledź w sosie cebulowo-porowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie moczymy, jeśli są bardzo słone. Cebule i por siekamy i podsmażamy na oliwie. Doprawiamy solą i pieprzem, ale ostrożnie, bo śledzie są słone. Kiedy warzywa się zeszklą, dodajemy wodę i koncentrat i chwilę dusimy do uzyskania gęstego sosu. Wymoczone śledzie kroimy na mniejsze kawałki i mieszamy z sosem. Odstawiamy do "przegryzienia".

Komentarze

Podobne przepisy