Śledź w śmietanie z selerem konserwowym

3.64 (22 ocen)

  • 1 min
  • Dla 5 osób

:-) Gorąco polecam (-:

  • 1 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • ½ kg płatów śledziowych
    6 łyżek gęstej śmietany 18%
    1 czerwona cebula
    2 łyżki musztardy gruboziarnistej
    1 łyżkę musztardy miodowej
    3 łyżki majonezu
    20 dag ciętego selera konserwowego
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

3.64 (22 ocen)

Zobacz również:

Sałatka śledziowa Przystawki

Śledź w śmietanie z selerem konserwowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie wcześniej namoczyć i podzielić na mniejsze części. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Śmietanę, majonez i dwa rodzaje musztardy dobrze wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać seler konserwowy, cebulę i ponownie dobrze wymieszać, na końcu dodać śledzie, połączyć i odstawić na kilka godzin do lodówki, żeby się przegryzły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Szybka kuchnia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować