Śledź w śmietanie

  • wyświetlono: 687 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

W okresie świątecznym na stole nie może zabraknąć potraw z rybami. Najlepsze są takie, które można przygotować wcześniej i tu proponuję wam śledzie w śmietanie. U mnie płaty marynowane ale można też zrobić z matiasów.

alaaa

Składniki


2 płaty marynowane
180 g śmietany 18% gęstej
1 ogórek konserwowy
1 mała cebula
ćwiartka jabłka kwaśnego
1-2 łyżki wody z ogórków
1 łyżeczka musztardy
sól, pieprz, cukier

Sposób przygotowania przepisu:

Śledź w śmietanie

  • 1. Cebulę obrać, pokroić w piórka, zalać wodą i gotować aż będzie al dente. Przelać na sitko do odsączenia i ostudzenia.
    Z płatów marynowanych zdjąć skórę i pokroić w średniej wielkości kawałki.
    Do śmietany dodać starty na dużych oczkach ogórek i jabłko. Dodać zimną cebulę, wodę z ogórków, musztardę, wymieszać. Doprawić do smaku. Płaty ułożyć na półmisku i polać przyprawioną śmietaną. Odłożyć do schłodzenia.
    Można również wszystko razem wymieszać.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwildania_dla_urodysezonowe_przysmakiboże narodzenie

Komentarze

Podobne przepisy

śledź w kożuchu

Dodane przez: Kasja1986

Śledź w kożuchu

Moja ulubiona sałatka śledziowa,...

image-0bumvps

Dodane przez: Madame2006

Śledź w sosie musztardowym

Ulubiony śledzik mojego męża

Śledź opiekany w zalewie octowej

Dodane przez: LucyG

Śledź opiekany w zalewie octowej

Śledzika po prostu nie może zabraknąć...

Śledź w oleju

Dodane przez: AnetaJ

Śledź w oleju

Bardzo proste w przygotowaniu śledzie,...

Śledź w zalewie pomidorowej

Dodane przez: KuchcikGotuje

Śledź w zalewie pomidorowej

Ryby, a szczególnie śledzie bardzo...

Śledź w buraczkach

Dodane przez: justi2401

Śledź w buraczkach

Uwielbiam śledzie, dlatego przygotowuję...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE