PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Śledź w śmietaniehttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0004/34/acedef4b841a7dcbe1ff943615f0aeccd9d6da5f.jpeg20481232http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/sledz-w-smietanie-51
4 płaty śledzi marynowanych
1 spore jabłko
1 duża cebula
200 ml - 18% gęstej śmietany
½ łyżeczki soku z cytryny
½ łyżeczki cukru
Sól, pieprz
Sposób przygotowania przepisu:
Śledź w śmietanie
1.
Śledzie obieramy ze skory kroimy na kawałki. Umyte, obrane jabłko kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Śmietanę mieszamy z sokiem z cytryny, cukrem i mieszamy do czasu rozpuszczenia się cukru. Doprawiamy śmietanę do smaku solą i pieprzem. W salaterce układamy na przemian śmietanę, śledzia, jabłko wymieszane z cebulą, śmietanę i tak do wyczerpania składników, z tym, że ostatnią warstwę powinna tworzyć śmietana. Śledzie odstawiamy na minimum 4 godziny do lodówki, ale najlepiej jeśli postoją 12 godzin.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze