Śledź w śmietanie

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

dla miłośników śledziowych dań

  • 2 godz.

Składniki:

  • 50 dag solonych filetów śledziowych
    2 średnie cebule
    1 kwaśne jabłko
    1 szklanka śmietany 18%
    1 łyżeczka musztardy
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    sól, pieprz, cukier

Śledź w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Filety namoczyć w dużej ilości zimnej wody około 2-3 godz.
    Następnie je osuszyć i pokroić na wąskie kawałki.
    Cebulę posiekać w drobną kosteczkę. Jabłko obrać i pokroić w drobną kostkę.
    Wymieszać śledzie z jabłkiem i cebulą.
    Do śmietany dodać musztardę, doprawić cukrem lekko posolić i wymieszać z posiekaną natką pietruszki.
    Zalać śledzie śmietaną.

Porady

Można podawać z ziemniakami do obiadu

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy