Śledź w śmietanie

  • wyświetlono: 512 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

dla miłośników śledziowych dań

smak i uczucie
  • 120min

Składniki

50 dag solonych filetów śledziowych
2 średnie cebule
1 kwaśne jabłko
1 szklanka śmietany 18%
1 łyżeczka musztardy
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
sól, pieprz, cukier

Sposób przygotowania przepisu:

Śledź w śmietanie

  • 1.
    Filety namoczyć w dużej ilości zimnej wody około 2-3 godz.
    Następnie je osuszyć i pokroić na wąskie kawałki.
    Cebulę posiekać w drobną kosteczkę. Jabłko obrać i pokroić w drobną kostkę.
    Wymieszać śledzie z jabłkiem i cebulą.
    Do śmietany dodać musztardę, doprawić cukrem lekko posolić i wymieszać z posiekaną natką pietruszki.
    Zalać śledzie śmietaną.

Porady

Można podawać z ziemniakami do obiadu

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilprzystawkiWigiliaśledźobiadrybydania_rybne

Komentarze

Podobne przepisy

Śledź w galarecie

Dodane przez: AnnaKoziel

Śledź w galarecie

Coś dla miłośników śledzi

śledź w kożuchu

Dodane przez: Kasja1986

Śledź w kożuchu

Moja ulubiona sałatka śledziowa,...

image-0bumvps

Dodane przez: Madame2006

Śledź w sosie musztardowym

Ulubiony śledzik mojego męża

Śledź opiekany w zalewie octowej

Dodane przez: LucyG

Śledź opiekany w zalewie octowej

Śledzika po prostu nie może zabraknąć...

Śledź w oleju

Dodane przez: AnetaJ

Śledź w oleju

Bardzo proste w przygotowaniu śledzie,...

Śledź w zalewie pomidorowej

Dodane przez: KuchcikGotuje

Śledź w zalewie pomidorowej

Ryby, a szczególnie śledzie bardzo...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE