Śledź w śmietanie

  • wyświetlono: 172 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Klasyczna potrawa ze śledzia

caroline1983
  • 4 porcje
  • Łatwy

Składniki

- filety śledziowe solone, korzenne: 4 sztuki
- czerwona cebula o średnicy 4-5cm: 1 sztuka
- kwaśna gęsta śmietana, mały kubek: 1 sztuka
- świeżomielony pieprz do smaku: 4 szczypty
- posiekana natka pietruszki: 1 łyżka

Sposób przygotowania przepisu:

Śledź w śmietanie

  • 1. Filety namoczyć przez 2-3 godziny (jesli chcemy żeby były delikatniejsze możemy je namoczyć w mleku). Cebulę obrać i pokroić w równe plasterki. Przygotować kilka krążków cebuli (zewnętrzne z plasterków), które posłużą nam do spięcia filetów. Resztę drobno posiekać. Każdy filet zwinać w rulonik i nałożyć na niego krążek cebuli. Ułożyć na półmisku, do środka włożyć 1-2 łyżki śmietany, posypać posiekaną cebulą oraz pieprzem. Można posypać natką pietruszki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Wigiliakomuniaboże narodzeniekuchnia polskaślubkorzenneimprezykwaśna gęsta śmietanafilety śledziowe soloneczerwona cebula o średnicy 4-5cmmały kubek

Komentarze

Podobne przepisy

Śledź w galarecie

Dodane przez: AnnaKoziel

Śledź w galarecie

Coś dla miłośników śledzi

śledź w kożuchu

Dodane przez: Kasja1986

Śledź w kożuchu

Moja ulubiona sałatka śledziowa,...

Śledź w oleju

Dodane przez: AnetaJ

Śledź w oleju

Bardzo proste w przygotowaniu śledzie,...

Śledź w zalewie pomidorowej

Dodane przez: KuchcikGotuje

Śledź w zalewie pomidorowej

Ryby, a szczególnie śledzie bardzo...

Śledź w buraczkach

Dodane przez: justi2401

Śledź w buraczkach

Uwielbiam śledzie, dlatego przygotowuję...

Śledź w sosie z koncentratu pomidorowego

Dodane przez: AnetaJ

Śledź w sosie z koncentratu pomidorowego

Śledzie przygotowane w ten sposób...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE