Śledź w pesto

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Śledź w pesto to nowoczesna propozycja Wigilijnej potrawy, odrobina włoskiej nutki i wspaniały aromat z pewnością przypadną go gustu smakoszom śledzi:)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - śledzie solone matiasy (płaty): 5 sztuk
    - pesto zielone: 2 łyżeczki
    - suszone pomidory z czosnkiem i bazylią: 1 łyżeczka
    - ogórki kiszone: 12 sztuk
    - oliwa z oliwek: 2 łyżki

Śledź w pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie moczymy w zimnej przegotowanej wodzie około 30 min, następnie płaty lekko osuszamy i kroimy w centymetrowe dzwonki.
  • 2. Śledzia łączymy z pesto, oliwą z oliwek i suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią. Ozdabiamy połówkami małych ogórków kiszonych. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy