Śledź w oleju z suszonymi pomidorami

0 (0 ocen)

  • 96 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kruche, aromatyczne śledzie z suszonymi pomidorami i cebulą.

  • 96 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • filet solony matias 4 szt.
    cebula 1 szt.
    zioła prowansalskie
    pieprz
    olej do podsmażenia cebuli 2 łyżki
    suszone pomidory
    olej z suszonych pomidorów
    50 g octu jabłkowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Śledź w oleju z suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie moczymy w kilku wodach. W między czasie podsmażamy na oleju pokrojoną w pół plastry cebulę. Do podsmażonej cebuli dodajemy zioła prowansalskie, pieprz, pokrojone w paski suszone pomidory, ocet jabłkowy i olej z pomidorów. Marynatę dokładnie mieszamy i zalewamy ją pokrojone w kawałki śledzie ułożone w słoiku. Słoik ze śledziami odstawiamy na 4 dni żeby zmiękły i przeszły przyprawami. Po dwóch dniach wstawiamy do lodówki.

    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować