Śledź w oleju z przyprawami

4.49 (157 ocen)

Aromatyczny śledź z majerankiem i curry w oleju lnianym.

Składniki:

  • 3 solone płaty śledziowe
    1 ząbek czosnku
    1/4 łyżeczki grubo zmielonego pieprzu
    1 łyżeczka majeranku
    1/2 łyżeczki curry
    szczypta cukru
    1/2 szklanki oleju lnianego
    kilka plasterków cytryny
Wystaw ocenę:

4.49 (157 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledź w oleju z przyprawami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie umyć, jeśli trzeba to wymoczyć.
  • 2. Czosnek bardzo drobno posiekać, wymieszać z cukrem, pieprzem, curry i majerankiem.
  • 3. Olej lekko podgrzać, dodać czosnek z przyprawami i chwilkę razem podgrzewać. Nie gotować!
  • 4. Płaty pokroić i zalać wystudzonym olejem, na wierzch położyć plasterki cytryny bez skórki. Wstawić na kilka godzin do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Wigilia Post

Podobne przepisy

To może cię zainteresować