Śledź w oleju z czerwoną cebulą

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Jak to mówią śledź jest dobry na wszystko, ja go uwielbiam w każdej postaci dla mnie śledzie to druga miłość zaraz po mężu i dzieciach. Wiem każdy potrafi przyrządzić śledzie ale postanowiłam wstawić przepis, możecie mnie wyśmiewać no cóż dam radę już różne miałam docinki i przeżyłam.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duża czerwona cebula,

    4 spore płaty śledziowe ( około 0,5 kg ),

    mała szczypta soli,

    5 łyżek oleju.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski Śniadanie

Śledź w oleju z czerwoną cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • śledzie 1. Cebulę obrać przekroić na pół następnie na trzy części lub jak kto lubi może być w kostkę. Dodać odrobinę soli i za pomocą ręki ściskając cebulę zmiękczyć ją. Śledzie wymoczyć dość mocno czyli co najmniej w dwóch wodach, pokroić w dowolne kawałki i dodać do przygotowanej wcześniej cebuli.
  • śledzie 2. Następnie wszystko wymieszać dodać olej i również wymieszać. Odstawić na co najmniej godzinę aby śledzie przeszły cebulą.
  • śledzie 3. Tak przygotowane śledzie nadają się na śniadanie jak również na święta, a czerwona cebula świetnie komponuje się ze śledziem i ma więcej witamin niż żółta. Jeśli ktoś uwielbia śledzie to serdecznie polecam.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować